WORKSHOPS:

 

HOME EVEN VOORSTELLEN DOEL BEHANDELING WANDELINGEN WORKSHOPS
AGENDA BHET EN RING KOSTEN EN VERGOEDINGEN KRUIDEN CONTACT

 

 
 

RONDLEIDING TUIN, LUNCH EN WORKSHOP: GOUDSBLOEM, SMEERWORTEL EN TIJM:

ZATERDAG 2 OKTOBER: 11.00 uur tot ongeveer 15.00 uur.

Om 11 uur wordt u verwacht aan de Leeuwte 62 A in Sint Jansklooster.  

Eerst is er een rondleiding door de tuin en de moestuin: u ziet hoe de kruiden groeien en er wordt verteld welke planten en bomen geneeskrachtig zijn. Neemt u een notitieblok mee als u informatie wilt opschrijven. Er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen. 

Vanaf 12.30 uur wordt de lunch genuttigd, ondertussen krijgt u informatie over de kruiden die vandaag de hoofdrol hebben. Centraal staan deze dag: GOUDSBLOEM, SMEERWORTEL EN TIJM.

Goudsbloem is een plant met een krachtige energie: de oranje bloem helpt tegen virussen, ontstekingen en versnelt de huidgenezing. Smeerwortel groeit regelmatig in het wild en bloeit met witte, lila of paarse bloemen: de wortel geneest spier- en peesproblemen. De geurende tijm is heerlijk in het eten, gezond voor luchtwegen en spijsvertering.  

Bij de lunch kunt u kruidenthee proeven, zijn er kruidenproducten van het seizoen, zowel van "wilde" als van gebruikelijke keukenkruiden. De lunch is vegetarisch, u krijgt salade, een gerecht met pompoen: soep of een ovengerecht en broodjes. Speciale wensen zoals een dieet, graag vooraf doorgeven.

Na de lunch, gaat u zelf aan de slag met de kruiden. U kunt drie producten zelf maken: u leert smeerwortelcrème te maken, kunt naar keuze kruidenazijn, kruidenolie, kruidengeurspray of voetenzout maken. U krijgt alle recepten na afloop van de workshop mee.

Afhankelijk van het aantal deelnemers wordt de workshop op het huisadres van Wiedenkruid of elders gegeven. Laat uw e-mail adres en telefoonnummer achter, dan laat ik u dit weten.

Kosten: lunch en workshop: 30 euro per persoon. Groepsgrootte maximaal 6 personen.bloem


hele plant
Zwarte toorts
>