DOEL VAN DE BEHANDELING:


HOME EVEN VOORSTELLEN DOEL BEHANDELING WANDELINGEN WORKSHOPS
AGENDA BHET EN RING KOSTEN EN VERGOEDINGEN KRUIDEN CONTACT
 
 

 

NATUURGENEESWIJZEN:

Genezen met kruiden is een heel oude manier om mensen beter te maken. Het gaat om oude kennis en ervaring, die overgeleverd is. Vaak kennen we wel de keukenkruiden en hun werking, de kennis over andere planten is vaak vergeten.

Vanuit de visie van natuurgeneeswijze kijk je altijd naar de hele mens, hoe werken lichaam en geest samen, welk type mens ben je, waar kun je ondersteuning bij gebruiken.

Door kruiden gaat het lichaam beter werken. Veel ziektes worden veroorzaakt door de stapeling van afvalstoffen. Ook de Chinese visie op gezondheid speelt een rol in mijn advies.

Voor “vage klachten” als vermoeidheid zou een kruidenadvies een oplossing kunnen zijn. Kan een beginnende verkoudheid verdreven worden met een potje kruidenthee? Heeft u behoefte om pijnlijke gewrichten fijn in te wrijven met een kruidenmengsel of heeft u last van stress?

Tijdens het consult van een uur tot anderhalf uur, stel ik u veel vragen. Daarna maak ik een analyse en kom met een behandelingsplan dat ik met u ga bespreken. U krijgt een advies welke kruiden u het best kunt gebruiken voor uw gezondheid.

Vaak krijgt u van mij ook een voedingsadvies.  De nadruk van de behandeling ligt op preventie en genezing. De natuurlijke eetgewoonten en een gezonde leefwijze wordt gestimuleerd om de zelfgenezende kracht van het lichaam te ondersteunen. Ik adviseer vooral inheemse kruiden, omdat die het beste bij ons passen.

De kruiden worden ingezet om te reinigen of op te bouwen.  Hierdoor wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam bevorderd. Kruiden kunnen ook helpen ook om psychisch in beweging te komen of een proces waarin je zit, te ondersteunen.

Het lijkt mij goed om u duidelijk te maken wat mijn positie is in de gezondheidszorg.  Ik ben fytotherapeut, dat wil zeggen: opgeleid als kruidendeskundige.

Soms kan een behandeling naast een reguliere behandeling. Soms kan het in plaats van een reguliere behandeling.  Als er geen duidelijke diagnose is, zal ik u doorverwijzen naar een arts. Zo nodig ga ik in overleg met uw arts: na overleg hierover met u als cliënt.

 Nog een algemeen advies:

Ga niet zomaar wat doen met kruiden, zoek goede informatie op internet of in boeken of vraag een onderbouwd kruidenadvies aan een deskundige. Er zijn kruiden die bij ondeskundig gebruik giftig zijn!

Shamballa:

In 2010 heb ik de opleiding Shamballa 13D master healer gevolgd. Er wordt energie doorgegeven. Een behandeling met Shamballa ondersteunt lichaam en geest om zelf te genezen. Het helpt bij pijn, vermoeidheid en andere algemene klachten en geeft verlichting bij emotionele problemen. Een behandeling duurt maximaal een half uur. 

 


Bosaardbei
vrucht

bloem

Paardenbloem
hele plant
hele plant
Echte tijm
   bloeiwijze